<<...Είναι κακό πράγμα η ανεργία, αλλά είναι χειρότερο ο θάνατος. Είναι καλό πράγμα η ανάπτυξη, αλλά είναι καλύτερο η ζωή. Θα προτιμούσα να μιλάω για τη ζωή, αλλά αν γίνουν τα χρυσωρυχεία θα σας μιλάω μόνο για την ψυχή σας. Τίποτα δεν θα έχω να πω πια για τη ζωή.>> Μητροπολίτης Άνθιμος,ομιλία-συλλαλητήριο ενάντια στα χρυσωρυχεία Αλεξανδρούπολη 16/1/2008 ( από τον ιστότοπο της Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρουπόλεως http://www.imalex.gr/EF4AFB8A.el.aspx)

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Μητροπολίτης Άνθιμος,ομιλία-συλλαλητήριο ενάντια στα χρυσωρυχεία Αλεξανδρούπολη 16/1/2008

Μητροπολίτης Άνθιμος,ομιλία-συλλαλητήριο ενάντια στα χρυσωρυχεία Αλεξανδρούπολη 16/1/2008 ( από τον ιστότοπο της Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρουπόλεως http://www.imalex.gr/EF4AFB8A.el.aspx) :
''.....Όπως ανέφερε ο Μητροπολίτης μας, «δεν μας ενδιαφέρει να μας πει ο κ. Φώλιας πόσο επικίνδυνη είναι η επένδυση αυτή. Το έχουμε ψάξει, γνωρίζουμε πολύ καλά. Θέλουμε να μας πει εάν στην αναπτυξιακή μηχανή χρειάζονται ανθρώπινες ζωές για να κινηθούν τα γρανάζια της. Δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη χωρίς την καταστροφή του περιβάλλοντος; Πού είναι τα περίφημα που μας έλεγαν περί οικολογίας; Τόσο γρήγορα τα ξέχασαν;»

Ο Μητροπολίτης μας χαρακτήρισε τα χρυσωρυχεία ως έναν μόνιμο εφιάλτη για την περιοχή και τους κατοίκους της και ζήτησε από την πολιτεία να αφουγκραστεί την δεκαετή αγωνία πολιτών και φορέων, διαφορετικά, όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε, «θα θεωρήσουμε ότι είναι εχθρική απέναντί μας. Είναι κακό πράγμα η ανεργία, αλλά είναι χειρότερο ο θάνατος. Είναι καλό πράγμα η ανάπτυξη, αλλά είναι καλύτερο η ζωή. Θα προτιμούσα να μιλάω για τη ζωή, αλλά αν γίνουν τα χρυσωρυχεία θα σας μιλάω μόνο για την ψυχή σας. Τίποτα δεν θα έχω να πω πια για τη ζωή», τόνισε ο Μητροπολίτης μας εν μέσω χειροκροτημάτων και επευφημιών. ''

 

1 σχόλιο:

  1. «Δεν σκοπεύουμε να εγκαταλείψουμε ούτε αυτόν τον τόπο ούτε τον πλανήτη. Θέλουμε να συνεχίσουμε να ζούμε εδώ και να μπορούμε να ζούμε ανθρώπινα. Αυτό είναι το χρέος στους εαυτούς μας. έχουμε όμως και ένα μεγαλύτερο χρέος. Να παραδώσουμε αυτόν τον τόπο στις επόμενες γενιές, τουλάχιστον όπως τον παραλάβαμε. Και όχι μολυσμένο, απογυμνωμένο, εξαντλημένο, πεθαμένο. Δεν μας είναι επιτρεπτό κάτι τέτοιο».

    ΑπάντησηΔιαγραφή